agones live

Τρίτη, Ιουλίου 5

Ο περιζήτητος... Βενιζέλος


Πρόθεση του υπουργού Οικονομικών είναι να προλάβει, αν είναι δυνατόν, όλα τα αιτήματα για συνεντεύξεις

Ούτε ένα ούτε δύο αλλά περίπου 100 αιτήματα για συνεντεύξεις συσσωρεύονται αυτή τη στιγμή στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου. Στη συντριπτική τους
πλειοψηφία από ξένα Μέσα, έντυπα και ηλεκτρονικά. Και σε όλα έχει απαντηθεί ότι θα ικανοποιηθούν, σε ένα εύλογο βάθος χρόνου.

Και για αυτό τα τελευταία 24ωρα παρατηρείται τέτοιος «πακτωλός» δηλώσεων του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, από το Reuters έως το CNBC και ούτω καθεξής. Μάλιστα, τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, αυτές οι συνεντεύξεις θα πυκνώσουν ακόμα περισσότερο, καθώς πρόθεση του υπουργού Οικονομικών είναι να προλάβει - αν είναι δυνατόν - όλα τα αιτήματα.

Τα οποία, σημειωτέον, προέρχονται από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Δηλαδή από ευρωπαϊκά και αμερικανικά Μέσα μέχρι Κινεζικά και Ινδικά. Σημασία, ωστόσο, δεν έχει αν θα προλάβει σε όλα «κάτι» να πει ο κ. Βενιζέλος, αλλά «τι» θα πει. Κι αυτό γιατί σε αυτή τη φάση, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, η ανάγκη αποκατάστασης της ελληνικής εικόνας στο εξωτερικό είναι περισσότερο αδήριτη από κάθε άλλη φορά. Κι αυτό φαίνεται να το έχει κατανοήσει ο κ. Βενιζέλος και σπεύδει να ικανοποιήσει όλα τα αιτήματα που του υποβάλλονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: