agones live

Τρίτη, Ιουλίου 26

Οι τράπεζες προχωρούν σε «κούρεμα» μέχρι 60% των καθυστερουμένων δανείων

Οι ελληνικές τράπεζες σε μια προσπάθεια να εισπράξουν τις δόσεις από τα καταναλωτικά δάνεια που δεν πληρώνονται στην ώρα τους προχωρούν σε «κούρεμα» της οφειλής μέχρι και 60% προκειμένου να εισπράξουν τμήμα του χρέους.
Προχωρούν σε… γενναίο haircut της αρχικής οφειλής προκειμένου να...
εισπράξουν έστω ένα τμήμα του χρέους, που ήδη έχει βγει στο «κόκκινο». Αυτή την πολιτική εφαρμόζουν το τελευταίο διάστημα αρκετές τράπεζες σε μια προσπάθεια να εισπράξουν τις δόσεις από τα καταναλωτικά δάνεια που δεν πληρώνονται στην ώρα τους.
Οι πελάτες ενημερώνονται -τηλεφωνικά και εγγράφως- ότι «διαγράφονται» από το ποσό της οφειλής οι τόκοι και τα πανωτόκια, σε περίπτωση που  καταβάλλουν εφάπαξ το 60% των οφειλών τους.
Δηλαδή «χαρίζουν» το 40% του ποσού (σαν καλοί «Σαμαρίτες»), το οποίο στην ουσία προέρχεται από τους τόκους, τόκους, τόκους, τόκους….
Φαίνεται ότι τα πιστωτικά ιδρύματα πανικοβλήθηκαν τόσο από την απόφαση της συνόδου κορυφής της Πέμπτης αλλά και από την πρώτη δικαστική απόφαση περί ρύθμισης χρεών, η οποία δικαιώνει το υπερχρεωμένο νοικοκυριό αποφασίζοντας διαγραφή χρεών σε ποσοστό 70%.
Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι οι τράπεζες «πάσχουν» από έλλειψη ρευστότητας, οπότε και θα κάνουν τα πάντα για να μη βάλουν «λουκέτο»!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: