agones live

Τρίτη, Ιουλίου 5

Μητέρα 3 παιδιών έκρυβε στα πόδια της 1.700 γραμμάρια ηρωίνης


Την εντόπισε στο τελωνείο Κήπων ο σκύλος Ντιέγκο, σε λεωφορείο προερχόμενο από Τουρκία
Ισχυρίσθηκε ότι είχε προορισμό την Ιταλία και θα έπαιρνε 1.500 ευρώ, ως αμοιβή
Μια 28χρονη μητέρα τριών ανήλικων παιδιών από την Λιθουανία, ήταν η γυναίκα που προκάλεσε το ενδιαφέρον του ειδικού σκύλου ανιχνευτή
ναρκωτικών όταν μπήκε σε λεωφορείο της γραμμής Κων/πολης -Αθήνας. Η νεαρή γυναίκα ταξίδευε με το νυκτερινό δρομολόγιο με προορισμό την Αθήνα και ήταν ιδιαίτερα ψύχραιμη όταν άρχισε να την μυρίζει ο σκύλος και να δείχνει στο εκπαιδευτή του ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει.

«Ο σκύλος ποτέ δεν κάνει λάθος», σκέφθηκε και οδήγησε σε χώρο του τελωνείου την νεαρή επιβάτη όπου ακολούθησε έλεγχος σε χειραποσκευές, στα ρούχα της, για να διαπιστωθεί τελικά ότι το ένα κιλό 700 γραμμάρια ηρωίνης ήταν τυλιγμένα με ειδικές ταινίες στα μπούτια της! Η γυναίκα τότε έσπασε, άρχισε να κλαίει και να οδύρεται ότι καταστρέφεται η ζωή της. Είπε ότι γέννησε πρόσφατα και βρισκόταν με άδεια κυήσεως, ενώ δούλευε σε σούπερ μάρκετ παίρνοντας 200 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν το δεύτερο ταξίδι που έκανε, κι επέλεξε το δρομολόγιο μέσω Τουρκίας όπου κι εκεί φορτώθηκε το εμπόρευμα, ενώ σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές θα συνέχιζε αεροπορικά για την Ιταλία που ήταν και ο τελικός προορισμός της για να παραδώσει την ηρωίνη σε άτομο που θα την συναντούσε.

Στο τελωνείο Κήπων έφτασε ως απλή επιβάτη στο λεωφορείο DERIA που πραγματοποιεί το δρομολόγιο από την Κων/πολη στην Αθήνα. Ο έλεγχος ήταν ο τυπικός που γίνεται κάθε φορά. Το λεωφορείο έφθασε τα μεσάνυκτα της Κυριακής και ο σκύλος ανίχνευσε την περίεργη επιβάτη. Όπως μας είπε ο διευθυντής του τελωνείου Νίκος Λερμονάκης αμέσως πάρθηκε δείγμα της σκόνης το οποίο και επιβεβαιώθηκε χθες από την Διεύθυνση χημικών υπηρεσιών Αλεξανδρούπολης ότι επρόκειτο για καθαρή ηρωίνη.

Η 28χρονη Λιθουανή που συνελήφθη για μεταφορά κατοχή και απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών, θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης. Όπως έλεγε λειτούργησε σαν βαποράκι λόγω οικονομικών δυσκολιών αφού στην χώρα της μετά βίας εξασφάλιζε τα προς το ζην για την οικογένειά της. Ζει στην πόλη Κάουνους και μέχρι αργά δεν την είχε πλησιάσει κάποιος δικηγόρος για να την υπερασπιστεί και να την υποστηρίξει στη νομική εμπλοκή της με το σοβαρότατο αυτό αδίκημα. Η ποσότητα ηρωίνης που θεωρείται ως εξαιρετικά μεγάλη δείχνει ότι τα κυκλώματα προσπαθούν μηχανορραφώντας να εφευρίσκουν τρόπους για να διακινούν ναρκωτικά χρησιμοποιώντας ανθρώπους που θεωρούνται υπεράνω πάσης υποψίας. Η εύσωμη όμως Λιθουανή για να κρύψει τα ναρκωτικά φορούσε λαστέξ κι από πάνω μια μακριά φούστα. Η σύλληψή της, δεν εμπόδισε την συνέχιση του δρομολογίου του τουρκικού λεωφορείου που κινήθηκε κανονικά προς την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: